nummer 5


Ik ben recht door zee en heb oog voor ieder mens.

 Kleine ingrepen kunnen immers van onschatbare waarde zijn. Ik sta dan ook voor een positief beleid dicht bij iedere Leuvenaar.

Ik ijver voor een veilige, zorgzame en levendige stad.


Ik wil een stad waar je veilig kan rondwandelen zonder te struikelen over een losliggende stoeptegel, waar je ongestoord kan fietsen en ook na een avondlijk pintje gerust naar huis kan wandelen. Een stad moet zorg dragen voor de oudere, zieke en maatschappelijk kwetsbare inwoners. Professionele hulp moet mogelijk zijn, maar ook vrijwilligers en mantelzorgers verdienen ondersteuning. De levenskwaliteit van de Leuvenaar staat voorop: goede scholen, werk dicht bij huis, bloeiende lokale handel, smaakvolle horeca en dynamische sport- en belevingsmogelijkheden.


EEN ZORGZAME STAD

De noden aan kinderopvang en ouderenvoorzieningen zullen blijven toenemen. Ik wil een kwaliteitsvol zorgaanbod, zeker voor onze kinderen en ouderen. Daarom is het van belang alle ruimte te laten voor de instellingen van de non-profitsector die vaak vooropstaan bij de innovatie in deze sectoren.

 

EEN BELEVENDE  STAD

Leuven wil een aantrekkelijke en bruisende stad blijven. Ik ijver voor een bloeiende handel en horeca met respect voor de levenskwaliteit van de Leuvenaar. Zorg voor deze kwaliteit is ook zorg voor beweging. Zowel topsport als recreatieve sport draag ik hoog in het vaandel.

EEN VEILIGE STAD

Je moet je vrij kunnen bewegen in Leuven met rolstoelvriendelijke straten, prachtige fiets- en voetpaden en duidelijke ruimte voor wagens. Daarnaast moet er ook aandacht zijn voor de persoonlijke veiligheid.  Camera's houden een oogje in het zeil en ook preventief worden er talrijke maatregelen genomen. 

Wil je meer weten?Lees meer over mijn werk als OCMW-voorzitter


Wil je het volledige partijprogramma van CD&V lezen?

Je vindt dit hier.


Lees meer over mijn dagelijkse werking: